Den afgørende fordel:
mere tid til rådgivning takket være optimeringen af personalet arbejdsopgaver

Automatiseret opbevaring betyder: Man behøver ikke løbe væk fra kunden. Det betyder, at der er mere tid til de meget vigtige ting, som at rådgive og udvise farmaceutisk omhu. Denne individuelle opmærksomhed gør også, at der kan sælges mere.

En gennemsnitlig samtale mellem kunder og apoteksassistenter varer kun 3,5 minut. Uden plukkesystem bruger man 126 sekunder, altså 60 procent af tiden, på at finde og hente lægemidlerne. Så er der ikke meget tid tilbage til rådgivning. Med et Rowa-system er det lige omvendt: Man behøver ikke at skynde sig af sted og lede febrilsk. I stedet er der mere tid til intensiv service og rådgivning.

Overvindelse af flaskehalse i forbindelse med rekrutteringen af nye medarbejdere

 

Ledere af dansk apoteker og apoteksassistenter regner med, at der vil mangle kvalificeret arbejdskraft i de kommende år. Sådanne flaskehalse kan delvist udlignes med et Rowa system. (Dyrt) personale kan sættes til værdiskabende arbejde. Assisterende arbejde og lagerarbejde varetages af Rowa. Et automatisk varelager betyder mindre stress for medarbejderne og mindre lagerarbejde. Med et Rowa system bliver man også mere attraktiv som arbejdsgiver.